pálinkatúra az otthonodban

Világuralomra törhet a pálinka?

2018. március 01. - Muslicza úr

A pálinka Magyarországon világhírű! Fanyar humorú mondat, amelynek valljuk be, van igazságtartalma. De azért nem esszük olyan forrón a kását és nem isszuk olyan hidegen a pálinkát! Törekvések, kísérletek, sőt sikerek is vannak a külföldi piacok elérésében. Vannak érdekes tételek! Gondolnád, hogy Ugandában is főznek pálinkát? Jackfruitot mindenkinek!

Tovább

Tetszel nekem, de hogyan jellemezzelek?

Telt, kerek, simulékony, puha, lágy és emlékezetes. Jól hangzik? Elég izgalmasnak tűnik! Cseres, jellegtelen, csípős, tartózkodó és igencsak lapos. Na ez már kevésbé mozgatja meg a fantáziámat. És a tiédet? Ja, természetesen pálinkákról beszélünk. Úgy, mint ahogyan egy bíráló teszi azt egy versenyen. Furcsa? Ismerd meg a hátterét és nem lesz az!

Tovább

Pálinka a konyhában

Borral főzni? Simán! Sörrel főzni? Lazán! Pálinkával főzni? Ööö... mármint, hogy nem megiszom, hanem az ételbe teszem? Biztos? Naná! Ha lusta vagy kísérletezgetni, akkor itt egy kis segédlet az alapoktól, hogy érthetővé váljon a gasztronómia ezen titkos (nem, nem az) szeglete!

Tovább

Márton napi pálinka és gyümölcsbor kóstoló Dunabogdányban!

Szélesedik a látókörünk, rájöttünk van gyümölcsélet alacsonyabb alkoholfokon is! :-) 

Csodaszép gyümölcsborokkal gazdagodott repertoárunk, gyertek, ne féljetek tesztelni őket!

Jelentkezés:

- info@cirpiborhaz.hu
- +36209555055
- személyesen a borházban

Várunk szeretettel!

 

A szőlő reinkarnációi

Szőlő, törköly, bor és seprőpárlatok

Aranyló fürtök, lágyan barnuló levelek, narancsban úszó naplemente és mindez a tőkék fölött egy domb tetején, kezünkben pohárral. Idilli őszi kép amit már csak a poharunk tartalma tehet teljessé. Milyen párlatok kerülhetnek bele, ha a szőlő van a középpontban? 

Tovább

Mi lesz, ha eljön a másnap?

Lüktet. Hasogat. Betompul. Émelyeg. Kavarog. Fény-, hang-, és kajaszagmentesítést azonnal!  A világűr nyugtató csendjét és hűsítő hidegét beletuszakolni egy pohárba és csak inni és inni és inni... Kész, végem van. Soha, de soha többet nem iszom. Anya! Kész van már a húsleves...?! 

Tovább

Hull a szilva a fáról...

Amikor a hétszilvafás nemes végre ehet egy jó szilvaciberét, menten úgy érzi, hogy érik neki az aszalt szilva! Aztán utána csak óvatosan a szilvóriummal, mert ha meggyullad benne a pálinka, akkor már nem tudja megenni a karácsonyi szilvát! Na jó, itt befejeztem a szóláskutatói merengést, beszéljünk inkább magáról a gyümölcsről! :-) 

Tovább

Párlatvezetés Leányfalun!

Három gyümölcsbor, öt pálinka és mellé finom újdonságok a Heim Sütödétől! Gyere el, beszélgessünk egy jót a gyümölcsökről, pálinkákról, hogy miképpen kerül a palackba a szellem! :-) 

 

Ha messze vagyunk tőled, vagy nem jó az időpont, kattints ide, van más megoldás!